Zo bereid jij je voor met HBO video!


Zo bereid jij je voor met HBO video!

Beginnen op het HBO is erg spannend. Als beginnend student zal je een hele hoop vragen hebben rondom je studie. Waarschijnlijk zal één van deze vragen zijn hoe je het beste kan voorbereiden op het HBO. Immers leert iedereen op zijn eigen manier. De één leest graag boeken terwijl de ander graag samenvattingen maakt. Maar wat ook heel snel en efficiënt kan werken is om aan de slag te gaan met video!

HBO studeren: Hoe kan video je helpen met leren?

Een video is de ideale manier om jou kort en duidelijk de kern van een onderwerp uit te leggen. Mensen zijn namelijk audio visueel ingesteld. Daarbij onthoud je vergeleken met tekst veel meer van een video. Hierdoor is een uitlegvideo de ideale manier om je studie te beginnen.

Wij van Studiejunkies geloven zelf ook in video. HBO video helpt je met een goede voorbereiding, en dat is nou net waar wij voor staan! Voordelen van video zijn onder andere:

  • Tijdsbesparing: het lezen van een tekst kost vaak meer tijd dan het zien van een video. Hierdoor kun je weer meer tijd steken in andere zaken.
  • Beter begrijpen: informatie in een video komt vele malen beter aan dan wanneer deze in een tekst wordt weergegeven. Hierdoor heb je minder tijd nodig om te leren.

3 videobegeleiding voorbeelden

Nieuwsgiering hoe zo’n HBO video er nu precies uitziet? Hieronder delen we drie animatie video’s voor verschillende HBO studies:

Toekomstig marketeer? Marketing Automation makkelijk uitgelegd!

Commercieel ingesteld? Dan is een (online) marketing studie vast iets voor jou. Begrippen als marketing automation & email marketing vliegen je daar dagelijks om je oren. Of wij deze begrippen gaan toelichten met tekst? Echt niet! Daarvoor gebruiken we deze superhandige uitleganimatie die dit binnen 2 minuten doet!

Natuurkunde studeren? Begrijp de Relativiteit theorie in 3 minuten!

Van plan om Natuurkunde te studeren of iets wat daarop lijkt? Dan kunnen wij je alvast een ding verklappen: je krijgt vast en zeker te maken met de relativiteit theorie. De onderstaande uitleganimatie ligt dit piepfijn uit in slechts 3 minuten!

#Einstein100 – General Relativity from Eoin Duffy on Vimeo.

Geneeskunde studeren? Begrijp simpel hoe het immuunsysteem werkt!

Als geneeskunde student is het immuunsysteem een belangrijk onderwerp. Je zult vast in grote lijnen weten wat het inhoud en wat zijn werking is. Om een sterk en visueel te krijgen wordt deze animatie gebruikt. Dit geeft je een veel concreter beeld van de theorie dan wanneer je dit leest met afbeeldingen.

Heb je bovenstaande uitleganimaties bekeken? Dan ben je nu al binnen 10 minuten een heel stuk slimmer geworden (en dit misschien niet eens als je deze studies gaat volgen).

Uiteraard is er naast video nog veel meer mogelijkheden om zonder problemen je studie door te komen. Zo namelijk ook studiebegeleiders! Heb jij iemand nodig die je helpt met plannen rondom je studie? Neem gerust contact met ons op!

+ There are no comments

Add yours