Zal ik mijn minor volgen in het buitenland of niet? – 23 mei


Zal ik mijn minor volgen in het buitenland of niet? – 23 mei

Dit is de vraag die bij mij de afgelopen weken door mijn hoofd heeft gedwaald. Ik wil volgend jaar (in mijn derde jaar van de studie communicatie) mijn minor gaan volgen, zodat ik in mijn vierde jaar mijn beroepsvoorbereidende stage (van een halfjaar) kan gaan lopen. Om daarna mijn scriptie te schrijven en af te studeren. De vraag is wil ik mijn minor in Amsterdam volgen  op de HvA of in het buitenand?

Minor

Voor degene die niet precies weten wat een minor is: een minor is een verdieping op je studie. Je kan ervoor kiezen om iets totaal anders te gaan doen, bijvoorbeeld het leren van een taal of  de basis van een ander beroep leren, zoals rechten of psychologie.

Uit mijn comfortzone 

Ik hoor iedereen om mij heen zeggen dat als je de kans krijgt je minor in het buitenland te volgen je deze kans moet pakken en dat het een unieke ervaring is. Als je eenmaal begonnen ben met werken keer je niet meer snel terug te schoolbanken in en krijg je dus niet meer de kans te studeren in het buitenland.

Dit betekent wel dat ik uit mijn comfort zone moet stappen en de stap moet durven maken om op zijn minst te proberen om mijn minor in het buitenland te volgen. Een minor in het buitenland brengt wel voordelen met zich mee:

  • Je ontmoet heel veel nieuwe mensen
  • Je leert een andere cultuur kennen
  • Je wordt zelfstandiger
  • Verbeterd je Engelse taal, zowel schriftelijk als spraak
  • Je breidt je netwerk uit op internationaal niveau
  • Ervaring die je je leven lang zal onthouden

Via de HvA is er de mogelijkheid om bij partnertinstellingen (universiteiten in het buitenland waar zij een contract mee hebben) een minor te volgen. Dit scheelt heel veel regelwerk, maar ook heb je de mogelijkheid om een andere universiteit buiten deze partnerinstellingen te contacteren en hier je minor te volgen. Het nadeel is dan wel dat je alles zelf moet regelen.

Afgelopen week heb ik mij heel erg verdiept in de verschillende inhoudelijke vakken die gericht zijn op de communicatiebranche in de verschillende landen. De universiteiten die modules aanbieden die ik heel interessant vind zitten gevestigd in Australië en Madrid. Een groot verschil in afstand en een compleet andere cultuur. Maar ik kijk liever naar de inhoudelijkheid van de vakken in plaats van naar welk land ik het liefste zou gaan.

En nu?

Ik heb voor mezelf nu besloten om eerst even langs te gaan bij de internationale office bij mij op de opleiding om hun nog een paar concrete vragen te stellen. Wel heb ik voor Madrid al vakken gekozen die mij heel interessant lijken en die ik zou willen volgen als ik uitgeloot wordt voor Madrid. Het is namelijk niet vanzelf sprekend dat ik mijn minor in het buitenland mag gaan doen. Hiervoor moet ik eerst nog allemaal documenten opvragen en invullen en een Engelse TOEFL toets maken die ik met een 8.0 moet halen wil ik worden toegelaten op de universiteit in Melbourne (Australië). Het is dus zeker nog niet zeker of ik überhaupt naar het buitenland toe ga, maar als ik het niet probeer weet ik het nooit.

Wat ik dus voor mezelf heb besloten is dat ik voor Madrid en Australië een verzoek indien en dit voor de inleverdatum van 19 september inlever op school en dan afwacht of ik de kans krijg om mijn minor in het buitenland te doen.

Het blijft dus nog even een uitzoek werkje om achter alles te komen, maar wel iets wat mij echt heel leuk lijkt.

Heb jij nog tips of ervaring met studeren in het buitenland?

Liefs,

Mendie

Vergeet mij niet te volgen op mijn Instagram @Mendiewijker

+ There are no comments

Add yours