Verhuizing naar Amsterdam – 10 juli


Verhuizing naar Amsterdam – 10 juli

Ik mag mijzelf ondertussen een Amsterdammer noemen, want ik ben officieel ingeschreven bij de gemeente Amsterdam. Mijn kamer is nog niet af op een paar fotolijstjes na en ook de rest van het appartement moet nog meer vorm krijgen. Gelukkig hangt er sinds vorige week wel een tv en dit geeft mij al meer het gevoel van thuis.

Waarom ben ik verhuisd naar Amsterdam?
Voordat ik aan de opleiding communicatie begon vorig jaar september heb ik een tweejarige opleiding gedaan bij het ROCvA. Drie jaar lang reisde ik bijna elke dag naar Amsterdam en weer terug naar huis, de gemiddelde reistijd per dag was 3 uur (zonder vertraging). Het reizen vond ik niet meer leuk en ik wilde in Amsterdam wonen, alleen het lenen bij DUO hield mij tegen.

Met wie woon ik in Amsterdam?
Een kamer vinden in Amsterdam is niet zo heel makkelijk, via verschillende communities die je op Facebook hebt kan je reageren berichten die geplaatst worden door studenten die een nieuw huisgenootje zoeken. Naast de communities kan je er ook voor kiezen je lid te maken van kamernet of studentenwoningweb. Het grote nadeel hiervan is, is dat je er geld voor moet betalen en dan nog niet verzekerd ben van een kamer. Daarom koos ik ervoor een leuk berichtje op te stellen over mijzelf en deze te versturen naar de student die een kamer aanbod op een van deze pagina’s op Facebook. Ik moet erbij vertellen ik heb heel veel geluk gehad. Het eerste berichtje wat ik verstuurde was gelijk raak. Ik werd uitgenodigd voor een hospiteeravond en na deze avond heb ik ’s ochtends gelijk een berichtje ontvangen met daarin beschreven dat het Zizzy en Yorinde (huisgenootjes) superleuk leek als ik bij hun wilde komen wonen.

Van een dorp naar een stad
Nu woon ik al ruim anderhalve maand in Amsterdam. Heb ik ondertussen zomervakantie een nieuw bijbaantje bij een restaurant vier minuutjes lopen van mijn huis af en heb ik superleuke huisgenoten waarmee ik samen een Instagram account heb: @Amsterdamsemeisjes (vergeet ons dus zeker niet te volgen). Met de mooie dagen mis ik mijn dorpje wel, want ja in Amsterdam heb ik geen strand en zee 1 minuut lopen van mijn huis. Gelukkig is het nog steeds niet heel ver weg en reis ik gemakkelijk naar huis toe om een weekend te blijven en naar het strand te kunnen. Zie ik gelijk mijn familie en vrienden weer. Oké in Amsterdam sta ik niet binnen één minuut op het strand, maar is er altijd wel iets anders te beleven of te doen. Alles heeft zijn voor en nadelen, maar ik hoef niet te kiezen. Ik hoef enkel de trein en de bus te pakken om of in de stad te zijn of bij het strand.

Wonen jullie ook op kamers voor je studie?

Liefs,

Mendie

+ There are no comments

Add yours