Het tweede jaar communicatie op HvA – 27 juni


Het tweede jaar communicatie op HvA – 27 juni

Joehoee!!! Het is eindelijk vakantie. Ik denk dat ik nog nooit zo blij ben geweest dat het schooljaar eindelijk voorbij is. Ik dacht 10 maanden geleden dat dit schooljaar makkelijk zou worden, maar niets bleek minder waar. In dit artikel lees je hoe ik mijn specialisatie heb ervaren en wat ik makkelijk en lastig vond.

Er komt naast dit artikel nog een artikel online. In het volgende artikel zal ik meer ingaan op het gehele tweede jaar, waarin ik ook stage heb gelopen bij Metronieuws.nl.

Specialisatie

Het afgelopen halfjaar heb ik de specialisatie merkenmanagement gevolgd. De reden voor deze keus is het feit dat ik later niet voor een non-profit organisatie wil gaan werken, maar voor een commerciële organisatie. Merkenmanagement pastte hier het beste bij, dus de keuze was voor mij snel gemaakt. Tijdens de specialisatie heb ik vooral geleerd hoe je een merk kan positioneren en hoe je dit aan de hand van onderzoek doet om hier vervolgens een merkadvies voor te schrijven. Daarnaast het maken van branded content en het maken van een inspirerende presentatie. En kennis op het gebied van digital branding (online advertising) en merkreputatie.

Highlight

Ik denk dat ik het hoogtepunt van deze specialisatie de TedTalk vond die ik heb mogen presenteren. Samen met een klasgenoot hebben we deze presentatie van de klas gewonnen en hebben wij vervolgens voor de hele opleiding gepresenteerd. Ik vond dit heel tof om te doen! De TedTalk ging over micro-influencers. Iets wat betrekking heeft op mijzelf.

Conclusie

Om dit artikel maar even met een conclusie af te sluiten, zoals ik dat ook altijd in portfolio’s moet doen op school. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt, door te kiezen voor de specialisatie merkenmanagement. Makkelijk was het zeker niet, aangezien tijdens dit halfjaar er niet meer in sprints werd gewerkt, maar gewoon in 10 weken. Alle deadlines waren dus gelijktijdig in dezelfde week, iets wat mij veel stress heeft bezorgd. Maar hoe dan ook is het mij gelukt om ook dit voor elkaar te krijgen en nu te gaan genieten van mijn vakantie!

Voor meer informatie over mijn studie klik hier.

Heb jij ook al vakantie?

Liefs,

Mendie

+ There are no comments

Add yours