Toeval bestaat niet, of toch wel? – 25 april


Toeval bestaat niet, of toch wel? – 25 april

Sommige zeggen dat toeval niet bestaat, maar ik geloof hier wel degelijk in!
Twee weken geleden had ik het geniale plan volgens mijzelf om mijn iPhone 8 te verkopen via Marktplaats. Ik kwam er nu echter zelf achter dat er verschillende mensen zijn die toch niet helemaal het idee achter Marktplaats begrijpen en die zelfs woonachtig zijn in een ander land binnen Europa en vragen of je het product wil opsturen.

Nu ben ik niet zo’n persoon die dit allemaal geloofd en mijn iPhone naar Italië toestuurt, maar ik heb wel gemerkt dat als je een product heel graag wil verkopen je al heel snel zelf niet opmerkt of iemand wel of niet te vertrouwen is.

Ik had al ruim een week contact met een jongen die voor €620 euro mijn iPhone 8 wilde overnemen. Dit was het precieze bedrag wat ik vroeg. Vele hadden al een bericht gestuurd met bedragen van €400 en €500. Die vonden het bedrag €620 te hoog. Eigenlijk was dit bod dus te mooi om waar te zijn en misschien niet helemaal realistisch. Ik had afgesproken met diegene dat die ’s avonds zou komen, maar diezelfde dag hoorde ik helemaal niks van die persoon. Geen reactie op mijn berichtje en ik betwijfelde of diegene wel zou komen ’s avonds. Mijn voorgevoel klopte, want diegene is nooit op komen dagen. Gelukkig had ik nog niet een nieuw abonnement afgesloten en nog geen dubbele kosten gemaakt. Een dag erna berichtte een vrouw mij met een iets lager bod van €585. Haar Nederlandse schrijftaal was niet helemaal top en ook dit leek te mooi om waar te zijn. De vrouw zei dat ze om 13:00 uur bij mij zou zijn, maar om 13:30 uur was ze er nog steeds niet.

Dit gebeurde mij in totaal dus twee keer dat iemand niet was komen opdagen. Gelukkig was de derde keer scheepsrecht en was dit een oprechte eerlijke koper die interesse had. De les die ik hieruit heb gehaald is dat als je gevoel al zegt dat het niet klopt, dit meestal ook zo is en dat je er niet verder op moet ingaan.

Het ging echter zo ver bij mij dat de dag waarop de koop zou doorgaan met de derde potentiële koper ik ’s middags al naar de Tele2 wilde gaan om mijn abonnement af te sluiten en dus al een vervanging zou hebben voor mijn iPhone 8. Toen ik de winkel inliep en naar een medewerker toeliep met de vraag of hij mij kon helpen een abonnement af te sluiten zei hij ja, maar niet vandaag. Ik was heel verbaasd en vroeg waarom niet. De Tele2 had die dag een landelijke storing, waardoor de diensten niet beschikbaar waren en er geen abonnementen konden worden afgesloten. Ik heb die middag dus daardoor niet mijn abonnement afgesloten en die avond eerst mijn telefoon verkocht. Ik had heel erg echt gevoel dat ik niet eerder het abonnement mocht afsluiten en moest wachten tot ik het geld zou hebben van mijn iphone 8.

Conclusie het lot bestaat wel degelijk, want nadat de koop gesloten was, werd via social ook bekend dat de storing bij Tele2 was verholpen!

Liefs,
Mendie

+ There are no comments

Add yours