Een tijd van komen en een tijd van gaan – 19 juni


Een tijd van komen en een tijd van gaan – 19 juni

Dag van vertrek. Si, je leest het goed. Vandaag eindigt officieel mijn avontuur in Vic, Spanje. Na vijf maanden Erasmus, mooie herinneringen en vriendschappen van over de hele wereld, is het weer tijd om naar huis te gaan. Maar niet voor lang! Na twee hectische weekjes in Nederland vlieg ik gewoon weer terug naar Spanje. Dit keer naar het zuiden; Alicante. Hier ga ik dan nog lekker drie weekjes vakantie houden met mijn lieve familie.

Deze dag kan gezien worden als een dag die als ’treurig’ de geschiedenis in gaat. Natuurlijk is dat ook wel een klein beetje zo maar het is ook een moment van besef dat ik een ontzettend mooie tijd hier gehad heb. Het is zo bijzonder om helemaal alleen ergens anders in de wereld te wonen voor een half jaar. Je ziet nieuwe dingen, je doet en ontdekt nieuwe dingen. En die zul je voor altijd met je meenemen voor de rest van je leven. It feels special.

Nah, genoeg sentimenteel gedoe voor nu. Wat heb ik mijn laatste weekjes nog gedaan hier? Nadat mijn studie hier aan de Universitat de Vic afgerond was (met allemaal mooie punten natuurlijk) ben ik samen met een vriendin die ik hier heb leren kennen nog een paar daagjes naar Gran Canaria gegaan. Lekker hoor! We zaten in de hoofdstad ‘Las Palmas’ en zijn ook nog twee daagjes naar de andere kant van het eiland gegaan; ‘Maspalomas’. We hebben zelfs kamelen gereden! Dream coming true. De paar échte laatste daagjes stonden vooral in het teken van inpakken, schoonmaken, leuke plekjes voor de allerlaatste keer bezoeken, afscheid nemen van iedereen en nog meer inpakken. Ja hoor, daar heeft deze meid moeite mee. Mijn koffer is maar liefst alweer 8 kilo te zwaar. Heeft iets met de termen ‘shopaholic’ en ‘fashionista’ te maken misschien? Achja, zo blijft het inchecken op het vliegveld in ieder geval spannend! Vanavond worden we (mijn vriendin en ik) opgehaald en naar het station gebracht. Dan nemen we de bus naar het vliegveld waar we nog lekker even luxe in een hotel overnachten. Morgenvroeg vertrek ik dan echt lekker weer naar huis en kan ik mijn lieve vriendje weer knuffelen! Heb er toch wel zin in.

Vic, thank you for this very special experience. Gonna miss you.

Lots of love,
Lisa

+ There are no comments

Add yours