Studiejunkies Stages – 12 september


Studiejunkies Stages – 12 september

Toen wij 9 maanden geleden begonnen met Studiejunkies hadden wij niet bedacht dat het een bedrijf zou worden zoals dat nu is. Studiejunkies is een veelzijdig bedrijf. Net zoals de merchandise stond het koppelen van gemotiveerde studenten aan bedrijven niet op de agenda. We luisterden goed naar de bedrijfsmarkt en de scholen/studenten. Nu hebben wij een goed concept dat naar onze mening ook de vraag van mevrouw Bussemaker: “Hoe creëren we een betere doorstroom van mbo maar hbo” gedeeltelijk kunnen beantwoorden. Wellicht vertel ik hier in mijn volgende blog meer over, maar nu even terug naar het koppelen van gemotiveerde studenten aan bedrijven, of makkelijker gezegd: stages.
Ongeveer 6 maanden geleden zijn wij hiermee begonnen. We hadden onze stoute schoenen aangetrokken en zijn langs een handjevol bedrijven gegaan om ons te promoten qua gemotiveerde studenten. Dat een Studiejunkies-student meer waarde heeft dan een student die stage gaat lopen omdat het moet. We vertelden hetzelfde verhaal op netwerkborrels, in vriendenkringen en noem maar op. Wanneer iemand vroeg wat Studiejunkies inhoudt kreeg diegene alles te horen!

Een enkele keer krijg je dan als reactie: “Ben je dan niet continue met je werk bezig als je dit vertelt op een verjaardag of tijdens het uitgaan?”. Maar wanneer werk leuk is, is het geen werk, dan is het je passie. Dat is mijn antwoord.

Maar terug naar stages!! Ja, stages, dat onderdeel begint goed te werken, onderling horen managers/eigenaren dat ze een waardevolle student in dienst hebben. Aan het begin van dit schooljaar hadden wij 6 studenten en bedrijven weten te koppelen. In de afgelopen weken hebben we 7 vacatures mogen ontvangen van verschillende bedrijven.

Nu denk je vast: waar blijven de tips?

Bedrijf:
Hier komt de tip! Wanneer jij als nieuw bedrijf een plek hebt voor een Studiejunkies stagiair kom hier op tijd mee.
Gemotiveerde stagiaires hebben vaak ruim van te voren al een stagebedrijf. Waarom deze tip? Omdat wij in het verleden hebben meegemaakt dat wij voor enkele bedrijven op zoek zijn gegaan naar een stagiair maar konden naar onze mening geen geschikte stagiair koppelen. Wij zetten onze doelen en eisen hoog en als wij denken geen goede student te hebben dan stellen wij die niet voor. Dit houdt niet in dat wanneer per direct een student nodig is, wij niet ons best doen, maar wij kunnen niet verzekeren dat wij daadwerkelijk de geschikte stagiair kunnen koppelen.

Student:
Wil je een top stage stuur je CV en een motivatie brief naar ons zodat we een uitgebreid intake gesprek kunnen hebben. Bij je intake gesprek zijn we ook benieuwd naar je cijferlijst. De intake is uitgebreid omdat wij een goed beeld van jou willen vormen zodat we opzoek kunnen gaan naar een stage dat perfect bij je past en waar je veel zal gaan leren. Hiervoor geldt ook; wacht niet te lang, want hoe korter de periode is voor het begin van je stage, des te lastiger het is om een stage te vinden die bij jou past.

Groetjes,
Regilio

StudiejunkieRegilio

+ There are no comments

Add yours