Solliciteren voor een stage, hoe moet dat?! – 23 oktober 2017


Solliciteren voor een stage, hoe moet dat?! – 23 oktober 2017

Het gaat goed met je studie, je hebt het naar je zin en gaat elke week met plezier naar je opleiding toe. Maar dan staat opeens op de studieplanning dat je op zoek moet naar een stage. Bij een echt bedrijf. Best wel spannend want wat wordt er precies van je verwacht en hoe vind je een stage die bij je past? In deze blog geef ik je tips om het solliciteren voor een stage wat makkelijker te maken.

Tijdens de meeste opleidingen moet je op een gegeven moment stage lopen. Dit kan zowel een meeloopstage als een meewerkstage zijn bij een bedrijf naar jouw keuze. Het allerliefst wil je natuurlijk een stage vinden die jou interessant lijkt en waar je veel kan leren. Zoek op het internet naar bedrijven die jou interesseren en kijk of er vacatures voor een stage open staan. Op Facebook zijn tegenwoordig ook veel interessante stage

vacatures te vinden. Ook kun je in je omgeving vragen of zij ideeën hebben, je weet maar nooit wat hier uit voortkomt! Wanneer je de stage van je dromen hebt gevonden wordt het tijd om te gaan solliciteren. Maar hoe moet dat precies? Wat moet je wel en niet zeggen en hoe laat je jezelf van jouw beste kant zien?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat jouw sterke kanten zijn. Weet jij van aanpakken en heb je Photoshop skills? Of ben je vooral goed in schrijven en ga je altijd nauwkeurig te werk? Probeer dit dan terug te laten komen in je sollicitatie. Zorg dat je proactief bent en het bedrijf laat zien dat je er zin in hebt. Probeer ook vragen te bedenken voor het bedrijf. Het is uiteindelijk het belangrijkst dat jij het bedrijf interessant vindt en je hier goed bij voelt. Daarnaast kan je daarmee ook laten zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf.

Ik kan me voorstellen dat al deze punten best overweldigend zijn wanneer je voor het eerst solliciteert. Je kunt er daarom ook voor kiezen om hier professionele hulp bij te krijgen. Een persoonlijke training waarbij iemand je helpt om het beste uit jezelf te halen tijdens een sollicitatiegesprek. Waarbij je leert om te gaan met zenuwen, je meer zelfvertrouwen krijgt en samen uitzoekt wat voor bedrijf goed bij jou past. Klinkt dit als iets wat jij graag zou willen? Neem dan even een kijkje bij Sollicitego, zij bieden sollicitatietrainingen aan en kunnen jou op weg helpen bij je eerste sollicitatie.

Alle vaardigheden die je hier leert kun je de rest van je leven gebruiken. Dit zal ten slotte niet de laatste keer zijn dat je gaat solliciteren. Succes!

+ There are no comments

Add yours