Op school in Jamaica – 12 december


Op school in Jamaica – 12 december

Voor mijn gevoel is het alweer eeuwen geleden, mijn reis naar Jamaica. Wat heb ik genoten en wat was het leuk! Natuurlijk heb ik lekker bij het zwembad en bij het strand gezeten, heerlijk ontspannen en even helemaal niks. Toch vind ik het op vakantie wel altijd belangrijk om ook wat van het land te zien waar ik op dat moment ben. Daarom stonden er ook wat excursies op de planning!

Zo ben ik een dag naar de hoofdstad van Jamaica geweest; Kingston. Dat was een hele belevenis. Het was een lange reis maar het was het zeker waard. Onderweg nog even gestopt bij een politiebureau om te kijken hoe het daar aan toe gaat. Daarna richting Downtown Kingston. Nog even langs het geboortehuis van Bob Marley in de wijk Trenchtown en toen, jawel, het busje uit en de straat op!

Nu ben ik niet heel erg bang uitgevallen en houd ik wel van wat spanning en sensatie, maar dit vond ik toch wel even héél, héél spannend. Maar goed, er stond nog iets super leuks op het programma dus het was het meer dan waard.  Ik zou namelijk een schooltje gaan bezoeken! Aaaah wat was dat genieten en indrukwekkend. Overvolle klasjes met enorm enthousiaste kinderen, heel inspirerend. Deze kindjes waren stuk voor stuk échte Studiejunkies, na mijn bezoek kreeg ik dan ook weer enorme motivatie en een energy boost om vol voor Studiejunkies te gaan.

Naast Kingston heb ik ook de YS Falls bezocht. Een super mooie waterval met natuurlijke zwembaden, puur genieten! Heerlijk Jamaicaans gegeten bij een local en daarna naar de Black River op zoek naar de krokodillen.

De rum, de jerk chicken, de muziek, de zon, de mensen. Jamaica is top! En wat een super leuke en lieve mensen heb ik mogen ontmoeten, alleen maar liefde. Ik kan dan ook niet wachten om weer terug te gaan. <3

Liefs,

Kirsten

 

+ There are no comments

Add yours