Naar de kerstmarkt in Oberhausen – 18 december


Naar de kerstmarkt in Oberhausen – 18 december

Tussen al het stage lopen en werken door, is het natuurlijk ook goed om een beetje te ontspannen. En met Kerst in aantocht vliegen de kerstmarkten je om de oren. Zelf heb ik niet zoveel met kerst, maar de lichtjes, het lekkere eten en alle kerstbomen maken deze donkere tijd toch een stuk gezelliger! Begin deze maand had ik een dagje vrij en besloot ik samen met mijn moeder naar een kerstmarkt in Oberhausen te gaan.

Voor de kersttijd bieden heel veel verschillende reisorganisaties busreizen aan naar verschillende plaatsen met grote kerstmarkten. Op verschillende plekken hop je in de ochtend op een bus, zit je een paar uur in de bus om bij een kerstmarkt afgezet te worden om je vervolgens uren te kunnen vermaken tussen allerlei kerstkraampjes met kerstartikelen en lekker eten. En aangezien Oberhausen maar twee uurtjes rijden was, was de keuze snel gemaakt.

Ik kwam aan in een ijskoud Oberhausen met heel veel verschillende kerstkraampjes. Houten chalets gevuld met eten, heel veel eten. Van een Duitse braadworst tot pizza broden met aardappel. Gelukkig werd er ook warme chocolademelk met slagroom aangeboden en dus kon ik eerst eventjes opwarmen voordat verder zouden shoppen. Naast het vele eten, waren de kerstkraampjes natuurlijk ook gevuld met heel veel verschillende kerstartikelen. Van lampjes tot kerstkransen en van houten decoratie tot warme sjaals en wanten.

Naast de kerstmarkt was een groot winkelcentrum met allerlei verschillende winkels. Een overdekt winkelcentrum met de meest bekende winkels die je in Nederland ook kunt vinden. Er was dus niet veel anders dan in Nederland, maar ik had nu gelukkig een keer de tijd om te shoppen dus daar heb ik ook goed gebruik van gemaakt! Ondanks de drukte wist ik toch een aantal leuke kledingstukken te bemachtigen.

Aan het einde van de middag werd het donker en was de kerstmarkt versierd met de meest mooie lichtjes. Het zag er super gezellig uit! Een goede reden om de dag af te sluiten met een Duitse braadworst en gluhwein om vervolgens weer twee uur naar huis te rijden. Ik heb onwijs genoten!

+ There are no comments

Add yours