Mendie vertelt over MUKBANG – 15 mei


Mendie vertelt over MUKBANG – 15 mei

Mukbang video’s kijken op YouTube, doe jij het wel eens? Grote kans dat je nog geen eens weet wat Mukbang video’s inhouden en denk je op dit moment aan iets heel anders. Mukbang video’s zijn video’s waar je mensen in ziet eten, tijdens het filmpje vertellen zij iets over zichzelf of praten ze over een onderwerp. De video’s komen uit Azië en zijn via Amerika in Europa terecht gekomen. In Azië zijn er zelfs YouTuber’s die miljoenen views behalen met hun eetvideo’s.

In blok twee van dit schooljaar had ik de les media en maatschappij en hierin liet mijn docent een filmpje zien van een Koreaanse jongen die zijn eten voor de camera aan het opeten was. Ik lachte mijn docent toen nog uit, toen ze zei dat dit het ding gaat worden op YouTube en dat iedereen dit over misschien een paar jaar zit te kijken. Maar nu heb ik dus zelf ook video’s bekeken waarin mensen voor mijn neus hun McDonalds aan het opeten zijn of hun sushi maaltijd.

Hieronder een filmpje van Anna Nooshin samen met Mascha van Beautygloss en Vlogloss die een Mukbang video opnamen.

Hoe dan ook het lijkt mij in eerste instantie een bizarre trend, maar ik zie dit ook wel uitgroeien tot een nieuwe content vorm op YouTube. Ik vind persoonlijk zo’n video zoals die van Anna en Mascha leuker, dan dat iemand in zijn eentje een maaltijd aan het wegwerken is en deels tegen zichzelf aan het praten is.

Ik ben benieuwd hoe jullie denken over Mukbang video’s. Het lijkt mij namelijk wel een keer leuk om zo’n video te maken samen met een vriendin.
Wat vinden jullie van de Mukbang video’s en zouden jullie er een willen zien van het Studiejunkies team?

Liefs,

Mendie

+ There are no comments

Add yours