Een maand in Spanje – 20 februari


Een maand in Spanje – 20 februari

Holaaaa! Como estas? Het is vandaag precies een maand geleden dat ik aangekomen ben in het mooie Spanje. Hoera! Inmiddels kan ik de weg in Vic (mijn woonplaatsje) al bijna blindelings vinden en zelfs het weer is al helemaal naar haar toppunt aan het stijgen! Zon dus! Kun je je nog herinneren dat hier drie weken geleden sneeuw lag?
Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin en ik denk dat dat voorlopig ook nog wel zo blijft. De bezoekjes van familie, vrienden en vriendinnetjes staan al gepland en zelfs een reisje naar Ibiza is al geboekt. Lang leve de Spring Break!
In de maand dat ik hier ben heb ik natuurlijk niet stil gezeten. Integendeel! Afgezien van onze schooldagen en feestjes in de Erasmus-bar ‘Norton’, remember?, hebben we ook al flink wat ontdekt en beleefd. Zo hebben we al een paar keer optimaal van de zon kunnen genieten op Plaza Major, het marktplein van Vic. Hoe leuk is dat! Zo’n markt op zo’n mooi plein geeft zo veel sfeer en gezelligheid aan zo’n lief klein dorpje als Vic. Prachtig! Maar niet alleen Plaza Major hoor. Het dorpje is gevuld met mooie geschiedenis; lees een Romeinse Tempel, een prachtige Cathedral, een museum, en zo veel meer. Daarnaast hebben we al heeeeeeel veel koffietentjes, restaurantjes, barretjes en ga zo maar door, uitgeprobeerd. Onder andere tijdens het Welcome-Dinner, heel leuk idee was dat. Met tevreden studenten als resultaat. Wat is het hier leuk! Ohja, inmiddels woon ik ook in mijn eigen appartement, uiteraard. En ook daar ben ik hartstikke blij mee.

Niet alleen Vic, maar ook Barcelona hebben we al een beetje ontdekt. De eerste keer dat we daar heen gingen was in de orientation-week, georganiseerd door school. Toen hebben we al heel wat mooie plekjes ontdekt. Twee weken later gingen we weer, nu op eigen initiatief om nog meer mooie en leuke plekjes te bezoeken. Een leuke bijkomstigheid was dat er dat weekend ook nog een festival aan de gang was; Festes de Santa Edualia. Er waren om die reden allemaal culturele activiteiten aan de gang zoals traditionele Catalaanse dansen, parades en licht-festivals. Erg bijzonder en indrukwekkend om mee te mogen maken. Ons meest recente tripje was twee dagen geleden, naar Tarragona. En wauw, wat was dat mooi. Weer hadden we enorme mazzel met het zonnetje en de adembenemende omgeving.
Ook op school heb ik het naar mijn zin en gaat het goed. De vakken die ik heb zijn gelukkig allemaal vakken van mijn eerste keus en interesseren me dus ook oprecht, ook al is het allemaal niet zo moeilijk. Verder houd ik me een beetje bezig met zwemmen, zumba’en en pilates’en om na dit semester weer met een fitbody terug te kunnen keren naar ons koude kikkerlandje. Hopende jullie hiermee weer een beetje geïnformeerd te hebben ga ik deze blog afsluiten en mijn avontuur in het mooie Spanje voortzetten. Hasta pronto amigos!

Liefs,
Lisa
Blog Lisa

7Comments

Add yours
 1. 1
  Roxanne

  Hoi Lisa, leuke blogpost! Ik ga zelf aankomend semester studeren in Vic. Ik ben druk bezig met het vinden van huisvesting. Heb jij tips of websites voor het vinden van een leuk appartementje? Ik hoor graag van je! Groetjes, Roxanne

  • 2
   Lisa - Studiejunkies

   Hi Roxanne, dankjewel voor je positieve reactie op mijn blog! Wat leuk dat je ook in Vic komt studeren, je gaat het zeker leuk vinden hier. Helaas is het vinden van huisvesting hier nogal een ramp aangezien er simpelweg te veel mensen zijn die een huisje zoeken, en te weinig aanbod. Gelukkig woon ik in een appartement dat wij elk semester ‘doorwisselen’. Hier is ruimte voor drie personen en ik weet dat er komend semester maar twee nieuwe mensen komen, perfect voor jou dus! Als je wilt kan ik je persoonlijk iets meer informatie geven hierover. Let me know!
   Liefs, Lisa

 2. 3
  Quinty

  Hi Lisa, erg leuk om je blog te lezen! Ik ga in September een semester in Vic studeren en ben momenteel bezig met zoeken van huisvesting. Ik las dat jij een appartement had wat elk semester wordt doorgewisseld. Zou je mij daar informatie over willen geven? Ik hoor het graag! Groetjes, Quinty

  • 4
   Lisa - Studiejunkies

   Hoi Quinty! Wat leuk dat je ook een semester gaat studeren in Vic! Alvast super veel plezier gewenst! Om terug te komen op je vraag, dit wordt door gewisseld onder studenten van mijn opleiding, dus hier kan ik je verder niet heel veel informatie over geven helaas. Indien je meer informatie wil ontvangen over Vic, dan hoor ik het graag! Liefs, Lisa.

 3. 5
  Rosette

  Hi Lisa! Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over het studentenleven in Vic. Ik ben van plan om vanaf september een half jaar in Vic te gaan studeren. Groetjes, Rosette

 4. 6
  Pien Redeman

  Hii, ik ben Pien en ik ga in Januari voor een half jaar studeren bij Uvic. Ik las je blog en dit maakt me erg enthousiast over Vic. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten en of ik het leuk ga vinden. Dit stelt me wel een beetje gerust. In je blog heb je het over tripjes naar Barcelona. Online kan ik het niet zo goed vinden maar zou je me kunnen vertellen hoelang het ongeveer reizen is van Vic naar Barcelona? Ik hoor graag van je groetjes Pien

+ Leave a Comment