Lisa’s Spaanse levensmotto – 27 maart


Lisa’s Spaanse levensmotto – 27 maart

Hey hoi! Hoe is het met jullie allemaal? Met mij gaat het nog steeds fantastisch! Hebben jullie wel eens gehoord van die fases van ‘going abroad’ en dat je na je honeymoon-fase heimwee krijgt enzo? Nou, daar heb ik dus echt geen last van. Op school komt er inmiddels een beetje actie in de zaak. Vergeleken met mijn laatste blog ben ik een paar presentaties en mijn eerste toetsen verder, en natuurlijk heb ik die allemaal met een heel mooi punt behaald. In de tussentijd ben ik ook al twee banen rijker, congrats to me! Hoe dan vraag je je misschien af? Afgelopen maand werden er nieuwe kandidaten gezocht voor de IMR, oftewel de Instituut Medezeggenschaps Raad, van mijn school (in Nederland) en dat leek me wel interessant. Ik heb me verkiesbaar gesteld en ben sinds een paar weken officieel lid van de raad. Maar nog spannender, mijn tweede baan die ik binnen gehaald heb is een functie op een online moderedactie! Yeah! Je kunt je voorstellen dat dit modemeisje daar heel blij mee is. Ik schrijf nu naast deze blogs voor Studiejunkies ook nog een hoop productteksten, winkelteksten en lekker voorspelbaar, blogs. Wie weet is dit weer een mooie stap naar iets nog mooiers in de toekomst!

De highlighter van mijn laatste paar weekjes hier in Spanje is toch wel het feit dat mijn lieve vriendje mij is komen vergezellen. En dat niet alleen! Vergezellen is namelijk wel een erge understatement als je bedenkt wat we allemaal samen gedaan hebben in twee weekjes. Twee woensdagen geleden kwam hij aan op Barcelona Airport, waar ik hem opgehaald heb. En ja hoor, deze sentimentele tante moest traantjes laten. Meteen daarna hebben we een huurauto opgehaald en zijn we langs de kust teruggereden naar Vic. Goed begin! ‘S avonds nog even lekker burgers gegeten in de meest populaire burgerbar in Lisa’s repertoir en ook dat was zeer zeker een succes! Op donderdag begon onze ontdekkingstocht echt. Eerst met een uitgebreide rondleiding door Vic natuurlijk, onder genot van een lekker stralend zonnetje. Op vrijdag gingen we naar de waterval in Cantonigròs. Een waterval die nog midden tussen de bergen en rotsen verstopt ligt en waar je dus zelf nog een hele survival-tocht voor moet afleggen. Was weer een ervaring hoor! Maar wel praaaachtig. Op zaterdag en zondag gingen we roadtrippen. Van tevoren hadden we al een hele route door de bergen uitgestippeld en nu was het dan zo ver. In twee dagen tijd zijn we in Tavertet, Olot, Figuerès, Roses, Cadaques, Ripoll, Andorra en nog meer plaatsjes geweest! Was echt fantastisch. Vooral onze AirBnb, een zelfgemaakt kleihuis in de middle of nowhere, in een wijngaard tussen de paarden, was een hoogtepunt van onze reis. Op maandag hebben we een ‘rustdagje’ ingelast en zijn we naar het Sau-Reservoir een half uurtje hier vandaan gereden. Dit meer is eigenlijk een dorpje dat ze vol hebben laten lopen met water, waar het kerktopje nog bovenuit steekt. Het schijnt dat je in de zomer met een kajak het water op kunt om naar de kerk te varen haha! Ook dit gebied was weer omringd met een prachtige omgeving. Het was een soort Grand Canyon in Spanje!

Dinsdag was dan toch echt ons final dagje met de huurauto dus die hebben we nog even goed benut. Met hoe kan het ook anders, een roadtrip deel 3! Het zou eigenlijk een coasttrip worden maar dat liep toch een beetje anders. Deze dag zijn we nog naar Montserrat gereden, een heel mooi bedevaartsoord midden tussen heeeeeeele hoge, impressive bergen. Na nog wat andere stops in verschillende plaatsjes was het tijd om onze auto terug in te leveren in Barcelona en weer lekker terug naar huis in Vic te gaan. Het tweede gedeelte van mijn vriendje’s verblijf hier hebben we gevuld met één schooldagje (leuk voor het idee, toch?), een bioscoop-date, lekker luieren, beetje stappen en natuurlijk allemaal leuke en lekkere (eten) dingetjes. Afgelopen weekend zijn we naar Barcelona vertrokken om daar ook nog even een paar daagjes te kunnen genieten. Wederom inclusief overnachting in een AirBnb, wat een geweldige ontdekking is dat toch geweest. Morgen vertrekt hij dan helaas weer naar Zweden maar wat een supertijd hebben we hier samen gehad. Dan is het weer tijd voor mij om terug te gaan naar mijn hectische leventje hier in Vic. Maar niet getreurd, de volgende bezoekjes en tripjes komen al snel dichterbij. Next stop: IBIZA! Ow en, had ik al verteld dat ik ook nog een tripje naar Gran Canaria geboekt heb? Life motto; VIVA ESPAÑA!

 

Liefs,

Lisa

ps. Wil je mijn avontuurlijke leven volgen? Vind me op instagram!

+ There are no comments

Add yours