Van Kreta naar de HvA – 29 augustus


Van Kreta naar de HvA – 29 augustus

Hello Nederland!
Pas net teruggekomen van een heerlijke vakantie en nu is het alweer tijd om aan de bak te gaan! Mijn introweek begint deze week en hier heb ik super veel zin in. Voor het schooljaar voor mij echt gaat beginnen geniet ik eerst nog even na van mijn vakantie in het zonnige Kreta….

Van witte stranden met palmbomen en de strak blauwe lucht naar het grijze regenachtige Nederland. Gelukkig heb ik de foto’s nog die mij aan al het mooie in Kreta kunnen herinneren. Naast dat ik in Kreta lekker aan het strand en het zwembad heb liggen relaxen ben ik ook op ontdekkingsreis gegaan. Zo hebben we een bezoekje aan de hoofdstad Heraklion gebracht waar we zijn gaan shoppen en waar we heerlijke koffie hebben gedronken. Ook ben ik een dag afgereisd naar Santorini. Het eiland wat bekend staat om zijn blauw met witte huisjes. Wat ben ik blij dat ik hiervoor om 6 uur ’s ochtends mijn bed ben uit gegaan, want dit had ik absoluut niet willen missen. Het uitzicht, de straatjes en de huisjes. Hier bevindt zich letterlijk niks wat je lelijk kunt vinden. Elk straatje is een nieuwe beleving en je bevindt je dan ook echt in een doolhof van witte muren om je heen.

In Santorini hadden we gelukkig een tour die ons langs de prachtige uitkijkpunten bracht en ons allemaal weetjes vertelde over Santorini zelf, bijvoorbeeld: dat er meer wijn op het eiland is dan water, omdat er geen zuiveringsinstallaties op het eiland zijn om het water te zuiveren moet het allemaal geïmporteerd worden vanaf het vaste land. Dit duurt lang en kost veel geld. Zelf verbouwen ze druiven op het eiland waar de lokale wijn van gemaakt wordt. Wijn is dan ook de nummer één inkomsten van het land, daarna komen de toeristische inkomsten. Tijdens mijn vakantie heb ik super veel mooie foto’s kunnen maken van de omgeving in Santorini maar ook op het eiland Kreta. Deze foto’s kan je terug vinden op mijn instagram pagina: @mendiewijker.

Voor mij is het nu aftellen tot ik kan beginnen aan mijn nieuwe uitdaging: het HBO. Super spannend, maar ik heb er super veel zin in.

X
Mendie

Blog Mendie Hogeschool

+ There are no comments

Add yours