Mijn inspiratie – 26 september 2016


Mijn inspiratie – 26 september 2016

Ik denk dat iedereen wel een persoon heeft in zijn of haar leven die je inspireert.  Waardoor je het gevoel krijgt; ik wil ook doen wat jij doet en je deze persoon als voorbeeld ziet, als een doel wat je wilt bereiken. Dit kan een bekend persoon zijn in de branche, van het land, maar dit kan ook iemand in je familie of vriendenkring zijn. Mijn voorbeeld persoon is Anna Nooshin (Iran, 18 december 1986) is een Iraans-Nederlandse ondernemer en modeblogger.

Op haar 24e startte ze met uitgever Wayne Parker Kent het webzine NSMBL.nl (een afkorting van Ensemble). Het groeide uit tot een van de grootste lifestyle-websites van Nederland. Tegenwoordig kan je Anna ook in verschillende programma’s op RTL voorbij zien komen, zoals: Hollands Next Topmodel, Expeditie Robinson en RTL Boulevard waar ze lifestyle expert is.

Waarom is Anna Nooshin een voorbeeld voor mij?
Via YouTube ben ik op Anna’s YouTube kanaal beland Ik weet nog goed dat, op het moment dat ik voor het eerst een van haar vlogs bekeek, ik het heel prettig vond om naar haar vlogs te kijken. Er hing een bepaalde rust in de beelden en het was niet rommelig of voorspelbaar wat er verder zou komen in de vlog (wat je bij sommige andere vloggers wel hebt naar mijn mening).

Naast Youtube is Anna de oprichter van NSMBL.nl. Persoonlijk vindt ik dit een hele fijne website, waar je onverwacht toch snel een uur allerlei diverse artikelen aan het lezen bent over verschillende lifestyle onderwerpen. Maar terug naar de vraag. Doordat er een bepaalde rust in de video’s is en de juiste proporties van beelden kijk ik er heel erg naar uit om elke week weer de weekvlog te kijken. In de vlogs is duidelijk te zien wat voor werk Anna doet. Dit bestaat uit meetings met verschillende bedrijven, reisjes naar het buitenland, verschillende baantjes bij diverse tv-programma’s  en daarnaast haar website NSMBL.nl. Eigenlijk is dat mijn droombaan. Mocht ik dit later kunnen doen, zou ik een heel gelukkig persoon zijn.

Hoe probeer ik om naar mijn doel (droombaan) toe te werken?
De eerste stap is gezet, momenteel volg ik namelijk de opleiding communicatie aan de HVA in Amsterdam. Stap twee is de juiste mensen in mijn netwerk te krijgen en een goed stagebedrijf te vinden voor volgend jaar, het liefste in de journalistiek branche, bijvoorbeeld een tijdschrift of modebedrijf. Stap drie: de juiste specialisaties en minor kiezen in de volgende jaren van mijn opleiding.
En ik denk dat ik met studiejunkies al een stapje heb kunnen zetten, namelijk het maken van content voor een website.

Ik hoop dat wanneer ik over tien jaar terug denk,  ik kan zeggen: tien jaar geleden was Anna Nooshin een voorbeeld voor mij en was zij mijn inspiratie om te komen waar ik nu ben (mijn droombaan).

Liefs,
Mendie

Blog Mendie Hogeschool

+ There are no comments

Add yours