HBO tot nu toe – 19 december


HBO tot nu toe – 19 december

Mijn eerste blok is afgerond en ondertussen ben ik alweer halverwege blok 2. Alle cijfers van blok 1 zijn binnen en het eerste tentamen van blok 2 staat alweer voor de deur. Tijdens blok 1 heb ik veel kunnen leren. Ben jij benieuwd wat ik heb geleerd tijdens mijn eerste blok? Lees dan snel verder.

BLOK 1 

Ik kan heel trots zijn op de resultaten die ik in blok 1 heb gehaald. Ik heb mijn tentamen communicatie en merk gehaald met een 6.9 en mijn  marketingcommunicatie tentamen met een 8.1. Mijn beeldtaal portfolio met een 7.3 en dit samen met de vaardigheidstoets waar ik een 9.4 voor haalde heb ik voor beeldtaal een gemiddeld cijfer gehaald van een 7.7!
Voor mijn eerste professioneel schriftelijk communicatie portfolio haalde ik een 5.8, maar ik heb deze inmiddels herkanst en krijg half januari hier hopelijk het nieuwe cijfer van. Voor mijn tweede professioneel schriftelijk communicatie portfolio haalde ik een 8.1. Ik kan dus wel zeggen dat ik de goede kant op ga en tot nu toe nog alle studiepunten heb behaald.

Voor het project die ik samen met mijn projectgroep heb gemaakt voor KLM hebben wij als projectgroep een 8.2 gehaald.

WAT HEB IK GELEERD?

Tijdens blok 1 heb ik geleerd dat na elk werk- of hoorcollege die ik volg van een vak, de hoofdstukken moet lezen ter voorbereiding. En deze na de lessen het beste gelijk kan samenvatten, zodat de stof drie keer herhaald wordt en ik gelijk een samenvatting maak om het tentamen te leren. Bij de tweede sprint in blok 1 heb ik mij vier weken lang verdiept in de stof van marketingcommunicatie. Het voordeel hiervan was dat ik de stof in delen opnam en hierdoor een week voor het tentamen de stof al goed beheerste, terwijl anderen nog in de stress zaten, omdat ze de stof nog niet hadden samengevat of niet vaak genoeg hadden herhaald. Het resultaat mag er zijn, want dit tentamen had ik beter gemaakt dan mijn eerste tentamen.

BLOK 2

Nu in blok twee heb ik momenteel al één vak afgerond, namelijk professioneel mondelinge communicatie. Tijdens de lessen van dit vak heb ik geleerd hoe je een pitch opbouwt en hoe je tijdens een gesprek met je opdrachtgever alle benodigde informatie die je nodig denkt te hebben kan vragen. Ook heb ik geleerd hoe je een interview kan afnemen. Deze laatste opdracht heb ik uitgevoerd in de radiostudio van de HvA. De laatste opdracht vond ik ook het leukste, omdat het heel realistisch was.

Naast dit vak kreeg ik ook het vak online marketing, waarin ik alles leerde over wat je online wel en beter niet kan doen en hoe je dit doet. Ik zal jullie de begrippen en modellen besparen maar dit vak was heel leerzaam, omdat er ook stukken in terug kwamen over bloggen.

De vakken die ik verder nog in de tweede sprint krijg zijn onderzoek en media en maatschappij. Ik ben benieuwd hoe ik deze twee vakken ga vinden en hoe de projectweek mij deze keer zal afgaan.

Wil je meer artikelen van mij lezen? Dit kan! Ik heb namelijk mijn eigen blog waar ik jullie op de hoogte houd van mijn ervaring op het hbo, artikelen over lifestyle en over mijzelf schrijf. Neem snel een kijkje op www.mendiewijker.nl


Liefs,

Mendie

mendie

+ There are no comments

Add yours