Familiebezoek in Wyoming – 21 augustus


Familiebezoek in Wyoming – 21 augustus

Na een fantastische zomer op Camp Fatima, was het tijd voor een familiebezoek in Wyoming. Voor de meeste mensen niet de eerste keuze om naartoe te gaan als je maar een beperkt aantal weken door Amerika kan reizen, maar ik kan ben zooo blij dat ik deze staat heb gezien en er nog meer van ga zien!

Deze week is het extra druk in Casper vanwege The Solar Eclipse die vandaag plaatsvond. Mensen van over de hele wereld vlogen of reisden met de camper naar Casper om The Eclipse te zien. The Solar Eclipse is als het ware een zonsverduistering waarin de zon, de maan en de aarde precies op één lijn staan. Het zonlicht bereikt dan niet meer de aarde en een deel van de aarde is dan door de maan verduisterd. Deze ochtend zaten we dan ook om half elf klaar met onze speciale Eclipse brillen en kon je langzaam merken dat het donkerder en kouder werd. Precies om 11.42 begon de zonsverduistering en was het voor ongeveer 90 seconden even helemaal donker. Een prachtige donkere cirkel met een lichte ring eromheen. Je hoorde mensen van alle kanten juichen en voor je het wist kwam de zon weer tevoorschijn en was het weer licht. Een hele bijzondere gebeurtenis wat ik toch maar even heb gezien!

De omgeving is hier prachtig! Van bergen tot woestijnachtige landschappen. Een roadtrip is hier dan ook een echte aanrader. Zo ben ik van de week naar Devils Tower geweest. Devils Tower is een groot gesteente van 386 meter hoog en is het eerste Nationale Monument in de Verenigde Staten. Een hele aparte, maar bijzondere verschijning wat je al van mijlen ver kan zien.

Morgen vertrek ik naar Yellowstone National Park om nog meer prachtige natuur te zien. Ik vermaak me hier nog wel even, maar kan tegelijkertijd ook niet wachten om weer naar Nederland te gaan!

Liefs,

Chantal

+ There are no comments

Add yours