Eerste blog Studiejunkies


Eerste blog Studiejunkies

Het klinkt een beetje cliché misschien, maar wat gaat de tijd toch snel. Ik kan mij nog goed herinneren dat het oud en nieuw was. Nu is het gewoon alweer eind mei en dan zitten we alweer op de helft van het jaar! En wat is er een hoop gebeurd het afgelopen half jaar. Zeker met betrekking tot Studiejunkies. Eind vorig jaar schreef Studiejunkies zich nog in bij de Kamer van Koophandel, vanaf dat moment was het officieel, en kijk waar we nu staan. Het is ongelofelijk wat wij in zo’n korte tijd al hebben bereikt en hebben mogen doen.
Terwijl ik deze eerste blog schrijf, zijn we druk bezig met het organiseren van onze derde fotoshoot! Deze fotoshoot is voor de zomercollectie. Want hoewel het weer ons nog af en toe in de steek laat, de zomer is toch echt in zicht. En met de zomervakantie in het vizier is het ook weer tijd voor een nieuwe garderobe, toch?

Nu zullen jullie je vast afvragen, wie is toch de ik-persoon in dit verhaal? Daarom zal ik mij even heel kort voorstellen. Ik ben Kirsten van Oosterhout, eigenaar en bedenker van Studiejunkies. Samen met de hulp van Regilio Vargas Velasquez is Studiejunkies wat Studiejunkies nu is. Wij zijn Studiejunkies en wij zijn er voor studenten van het mbo die de overstap naar het hbo gaan maken. Omdat 70% van deze studenten het eerste jaar hbo niet halen, bereiden wij studenten alvast voor op het hbo in hun laatste mbo-jaar zodat zij voorbereid naar het hbo gaan en uitval wordt verkleind. Daarnaast helpen wij eerste jaar hbo-studenten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Wij staan voor persoonlijke één-op-één begeleiding. Niemand is gelijk en dus de begeleiding ook niet. Wij helpen de student daar waar hij/zij hulp bij kan gebruiken en dit is meer dan leren plannen of leren om het leren. Wij geven studenten tools mee die zij kunnen gebruiken. Niet alleen voor tijdens de opleiding maar tijdens de weg naar volwassen worden, de grote mensen wereld, of wat voor mooiere term kunnen wij dit nog meer geven?

Maar zoals jullie wellicht wel weten, doen wij nog veel meer. Zo kun je bij ons terecht voor stageplaatsen en hebben we een webshop met sweaters, snapbacks en binnenkort dus ook t-shirts. Om dit allemaal te kunnen doen hebben wij onlangs een oproep gedaan met de vraag wie bij onze crew willen horen. Inmiddels hebben we een super leuk team waarmee we de komende tijd heel veel leuke dingen gaan doen. Waaronder deze blog. Een aantal crew leden zullen om de beurt een blog schrijven met daarin wat zij allemaal mee maken en hoe zij over bepaalde onderwerpen denken. Volgende week maandag de eerste blog van Mendie! Ben jij benieuwd naar wat Mendie allemaal bezighoudt? Dan moet je zeker volgende week onze social media in de gaten houden en haar eerste blog lezen!

Fijne week toegewenst!

Liefs,
Studiejunkie
Kirsten

+ There are no comments

Add yours