Denk ook eens aan jezelf – 27 november


Denk ook eens aan jezelf – 27 november

Je hebt het vast wel ergens gehoord of gelezen. We hebben het druk en we krijgen het steeds drukker. Dankzij onze smartphone die, doorgaans heel makkelijk en behulpzaam is, raken we overprikkeld. We slapen slechter door het felle licht en al die social media zorgen voor een “fear of missing out”. Mee eens? Of vind je het allemaal overdreven?

Ikzelf herken dit wel. Elke keer even kijken op facebook en instagram. Heb ik nog nieuwe snapchats, heeft hij/zij mijn whatsappjes al gelezen en ga zo maar door. Dan heb ik het nog niet eens over nu.nl waar ik dagelijks een paar keer op kijk om te kijken of er nog wat is gebeurd in de wereld wat ik niet mag missen.

Ja, ik raak overprikkeld en aangezien ik ook nog eens hoogsensitief ben, zuig ik dit allemaal op als een spons en lig ik soms om 9 uur al uitgeteld in m’n bed. Dus las ik steeds vaker rustmomentjes in. Even Me-time. Geen smartphone, geen social media. Gewoon ik. Ik en iets wat ik leuk vind zodat ik lekker kan ontladen en daardoor weer kan opladen.

Zo vind ik het heerlijk om buiten te wandelen, maar met het weer van afgelopen dagen en de winter in het verschiet wordt dat even lastiger. Ik lees graag boeken, luister met plezier muziek op m’n platenspeler of kijk een film. Soms doe ik een woordzoeker of ga ik tekenen. Andere momenten ga ik lekker koken en bakken. Zo ben ik, as we speak, een heerlijke aardappel preisoep aan het maken alvast voor morgen.

Wat het allerbelangrijkste is, dat je jezelf centraal stelt. Want alleen jij kan jezelf gelukkig maken. Dus luister naar je lichaam en vooral naar dat stemmetje in je hoofd, naar je intuïtie en kies ervoor om eens offline te gaan. Zo kun je ontladen en weer opladen.

Self love is key. Always.

Dikke kus,

Kirsten

+ There are no comments

Add yours