De citytrip van Chantal in New York – 17 april


De citytrip van Chantal in New York – 17 april

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat ik mijn vorige blog schreef terwijl ik zat te wachten op mijn vliegtuig naar New York. En ondanks dat het nog maar een maandje geleden is, dat ik in New York was, voelt het al zoveel langer! New York was fantastisch!

Mijn reisje naar New York begon met een overstap in IJsland en voor zover ik Reykjavik uit het vliegtuig kon zien, weet ik al wat mijn volgende bestemming gaat worden! Ik heb een hekel aan kou en sneeuw, maar IJsland zag er echt super gaaf uit! Veel tijd om er van te genieten had ik niet, want mijn vlucht was in Amsterdam vertraagd, waardoor ik moest rennen voor mijn overstap. Gelukkig was het vliegveld niet heel groot en zat ik binnen enkele minuten op mijn vliegtuigstoel op weg naar New York.

Na een treinreisje en een ritje met de metro, zag ik eindelijk mijn vriendinnetje uit New York weer! Ze heeft mij haar huisje laten zien en zijn gelijk een planning voor de komende dagen gaan maken. De volgende dag nam ze mij mee naar verschillende buurten in New York. En omdat het op sommige plekken best koud kon zijn, bezochten we tussendoor veel koffietentjes om even op te warmen. Aan het einde van de dag gingen we naar een Rooftop Bar waar over heel Manhattan konden kijken en aangezien het langzaam donker begon te worden, werd de stad verlicht met allemaal prachtige lichtjes. Wat een uitzicht en wat een goed begin van een week vakantie in New York!

De dagen erna ben ik overdag zelf op pad gegaan. Aangezien het super mooi weer was, vond ik het een goed idee om als eerste naar The Brooklyn Bridge te gaan. Een bijna twee kilometer lange brug vol toeristen en camera’s. Terwijl ik al lopend genoot van het prachtige uitzicht, moest ik uitwijken voor alle Chinezen met selfiesticks en alle instagrammers die de grootste statieven midden op de weg uitstalde om de beste hotspotfoto te maken. De beste hotspot foto heb ik vast niet geschoten, maar genoten van het uitzicht heb ik meer dan genoeg gedaan!

Om mijn vriendinnetje in New York alvast te bedanken voor de slaapplaats die zij mij aanbood, had ik van tevoren kaartjes gekocht voor een Broadway musical: A Bronx Tale. Een verhaal over een jongetje dat opgroeit in The Bronx in New York en aanraking komt met allerlei verschillende dillema’s. Een prachtige show met stuk voor stuk fantastische acteurs die super goed konden zingen.

Tijdens St. Patricks Day had ik afgesproken met een oud schoolgenootje die op dit moment ook in New York studeert. Op St. Patricks Day kleurt Ierland groen, wordt de beschermheilige Sint-Patricius herdacht en op veel plaatsen in de wereld waar Ieren naartoe zijn geëmigreerd, worden grote parades georganiseerd. En aangezien ik op dat moment in New York, moest ik dat natuurlijk zelf gaan ervaren! Samen met mijn oude schoolgenootje zijn we naar de parade geweest en hebben we de dag met zijn drieën afgesloten in een Ierse Pub.

Het hoogtepunt van alle highlight die ik heb gezien, was toch wel The Rockefeller Center. The Rockefeller Center is een Skyline die je een prachtig uitzicht geeft op The Empire State Building. Het is zo bijzonder om de stad van bovenaf te zien. De stad waarin alle uiterste dingen bijeenkomen, waaronder de gehaaste mensen en toeterende taxi’s, lijken boven op The Top of the Rock eventjes helemaal te zijn verdwenen.

De week vloog voorbij! Een week waarin ik heel veel mooie plekken van New York heb mogen zien en weer eventjes heb mogen genieten van het Amerikaanse eten. Bij thuiskomst stond er gelijk een feestje op mij te wachten en aangezien ik nog een dagje vrij had van mijn stage, hebben mijn ouders mij van Schiphol opgepikt, thuis afgezet voor een douche en gelijk weer doorgebracht naar Paasvee. Al mijn verhalen kon ik dus gelijk delen met mijn vriendinnen!

Liefs,

Chantal

+ There are no comments

Add yours