Chantal heeft “last” van Wanderlust – 27 februari


Chantal heeft “last” van Wanderlust – 27 februari

Reizen, tja, wat kan ik daar nou over zeggen. Beter gezegd, NIET over zeggen. Alleen al bij het woord REIZEN, spits ik mijn oren. Ik kan er uuuuuuuuren over praten, maar vooral ook naar luisteren. Ik werk dan ook niet voor niets op de grootste luchthaven van Nederland. Reizen is voor mij niet alleen tijd doorbrengen in een ander land, genieten van een andere cultuur en in de meeste gevallen van een lekker zonnetje, maar het is vooral het ontmoeten van lokale mensen, het ervaren van een andere cultuur, maar vooral het uitdagen van mijzelf.

In 2014 ben ik voor acht weken naar Zambia vertrokken om vrijwilligerswerk te doen. Vervolgens heb ik een maand door Zuid Afrika gereisd en sindsdien kan ik mij geen leven zonder reizen meer voorstellen. Ik heb niet alleen een super toffe ervaring gehad doordat ik met gehandicapte Afrikaanse kindjes mocht werken en de meest inspirerende mensen heb mogen ontmoeten, maar ik heb vooral mijzelf een beetje beter leren kennen. Na mijn reis ben ik onder andere begonnen aan de opleiding pedagogiek, omdat ik wist dat ik er op dat moment klaar voor was en dit de juiste keuze zou zijn. Inmiddels zit ik al in mijn derde jaar en ben ik alweer een paar reisjes rijker.

Het leuke van studeren is, dat je je studie vaak kan combineren met een stage of een minor in het buitenland. Ik volg mijn minor gewoon in Nederland, maar de droom om naar het buitenland te gaan, blijft altijd kriebelen. Toen ik dit weekend in de Ikea liep, herinnerde de Ikea mij daar nog eventjes aan. Op een lijst stond de volgende tekst: -GO SEE THE WORLD. Discover the unknown. Experience new things. Go wherever your heart takes you and make memories that last forever-. Na het lezen van deze quote, kreeg ik niet alleen weer de reiskriebels, maar besefte ik ook dat ik het geluk heb dat ik niet de enige in mijn vriendinnengroep ben die net zo reislustig is als ik. Zij studeert namelijk voor een halfjaar in Barcelona en laat ik daar nu net een ticket voor hebben geboekt. Het voordeel van reizende vrienden en vriendinnen is een goede reden om ze eens op te zoeken en tegelijkertijd zelf nieuwe dingen ontdekken. Niet alleen van het land of de stad zelf, maar vooral van jezelf!

Liefs,

Chantal

Pedagogiek student Chantal

+ There are no comments

Add yours