Blog Studiejunkies | 20 juni


Blog Studiejunkies | 20 juni

Nu is het mijn beurt om de blog van Studiejunkies aan te vullen. Het leuke van de Studiejunkies blog vind ik, dat Studiejunkies naar vier standaard bloggers zoekt, zodat de verhalen per week variëren. Wij hebben nu twee bloggers vandaar dat Kirsten van Oosterhout en ik (Regilio Vargas Velasquez) invulling geven voor de andere twee weken. Vind je het leuk om te schrijven? Contact ons via een comment onder de blog, via social media of via info@studiejunkies.nl.

Nu de intro geweest is moet ik eigenlijk iets leuks of boeiends vertellen.
Ik kan alleen vertellen dat ik een realistische dromer ben. Een dromer die samen met Kirsten van Oosterhout probeert elkaars droom waar te maken. Door het oprichten van Studiejunkies hebben we beide de eerste stap van onze droom waargemaakt. Nu doen wij er alles aan om er een goed lopend bedrijf van te maken. Het is een flinke stap die wij hebben genomen, want niets is erger of teleurstellender dat je droom te zien veranderen in een nachtmerrie. Samen hebben we de core business en zijtakken van Studiejunkies bepaald en omschreven.

studiejunkiescore

Maar wat is mijn droom?
Je kunt zien dat links nog ruimte heeft voor een zijtak. Dus nu ga ik proberen mijn droom te vertellen.
Ik droom ervan dat scholen inzien dat wij hun willen helpen. Nu denken zij dat wij studenten willen “afpakken”. Dat kan ik maar moeilijk begrijpen. Wij willen er juist voor zorgen dat studenten door middel van extra begeleiding en/of aandacht op school blijven en een diploma halen. Wanneer wij een voorstel willen doen bij een mbo- en/of hbo-school krijgen wij vaak gelijk een “nee” te horen. Dit verbaasd ons, want denken zij aan zichzelf of willen zij het beste voor hun studenten? Verschillende scholen vertellen aan ons dat zij het concept al intern hebben. Wanneer wij om een naam vragen of vragen om ervaringen te delen willen zij dit niet. Dus samengevat is mijn droom dat wanneer een student wilt studeren, maar hier moeite mee heeft, de scholen de studenten attenderen op de mogelijkheden die wij bieden.

Aah chips, wat ik net omschreef, is dat een droom of omschreef ik net mijn onbegrip tegenover scholen die niet in het belang van studenten denken?

Poging twee, wat is mijn droom?
Ik droom ervan dat Studiejunkies de “feedbackers” worden van studenten en dat wanneer bijvoorbeeld iemand zegt: “Hé wat een dope kleding”, dat diegene antwoordt met: “jazeker, het is een vet merk en zij kunnen je ook nog eens helpen met je studie/stage”.

Wanneer deze droom uitkomt, dan worden wij de feedbackers van de studenten en dan kan ik zo veel verder dromen! Zoals het hebben van eigen vestigingen door Nederland, het geven van bijvoorbeeld feesten (examenfeesten, diplomafeesten, een stage hebben op een festival), het sponsoren van verschillende teams in verschillende sporten, het houden van game toernooien met de finale op een groot scherm bijvoorbeeld in de bios of het scherm op het Rembrandtplein.

Kortom, ik droom ervan dat de naam Studiejunkies vaak terug te vinden is.
Is dit het dromen van rijkdom? Nee, ik droom ervan om te doen wat ik graag zou willen doen. Rijk ben ik al door de mensen om mij heen.

Regilio Vargas Velasquez

StudiejunkieRegilio

+ There are no comments

Add yours