Blog de semana – 23 januari


Blog de semana – 23 januari

Buenas tarde! Inmiddels is mijn avontuur in Spanje begonnen en verblijf ik maar liefst al drie daagjes in Vic, Cataluna, Spain. Vrijdagavond kwam ik aan, samen met een vriendinnetje, en zijn we samen naar haar residence gegaan. Daar slaap ik de komende nachtjes totdat ik in mijn eigen appartement kan. Mijn appartement is echt muy muy bien! Superruim en met uitzicht op het historisch centrum van Vic. Dat betekent mooie torentjes, een riviertje inclusief parkje, een Romeinse brug en een mooie sprookjesachtige passage.

Zaterdagavond hadden we ons eerste echte avondje uit. Namelijk de welkomstparty voor de Erasmus-studenten in ‘Northon Rusth’. Dat is een superleuk barretje in het centrum met twee keer per week feestjes speciaal voor Erasmus-studenten. Het was een super gezellige avond en we hebben meteen al wat leuke mensen ontmoet. ‘S middags hadden we al een wandeling gemaakt door het centrum om de omgeving een beetje te verkennen, met mooie foto’s als resultaat. Het is nu helaas nog een beetje grijs en grauw in España, laat staan hoe mooi het allemaal is als het zomerweer echt toeslaat! Ook zondag hebben we nog wat door de buurt gewandeld en nog meer mooie plekjes ontdekt. Dit wordt fiesta!

En vandaag, vandaag heb ik mijn eerste schooldag in Spanje gehad. En wat was dat leuk! Maar wel vermoeiend hoor. Eerst hebben we twee uur lang informatie gekregen van ’the international office’ en de Catalaanse politie (mossos d’esquadra). Daarna hebben we een kleine tour over de campus gedaan en guess what? Er staan palmbomen op onze campus! Hell yeah! Na de tour was het tijd voor de gebruikelijke siësta. Met een klein groepje hebben we die optimaal benut aan lunchen in een gezellig burger-barretje waar we meteen een hele leuke vrouw ontmoet hebben. Dit wordt wel een soort van stamkroegje denk ik! Zo gemotiveerd als we zijn gingen we daarna nog even naar een ‘Bazar’ om schoolschriften te halen. Want, na onze siësta kregen we maar liefst twee uur Catalaanse les, in het Catalaans omdat ik groep A2-B2 was ingedeeld, en na een half uur pauze twee uur Spaanse les, volledig in het Spaans op niveau A2-B2. Ooit moest er een eind aan onze eerste schooldag komen en dat was dan ook zo om 18.00 uur. En hoe kun je zo’n vermoeiende dag als vandaag beter afsluiten dan met burgers en gezellige mensen om je heen? Juistum. Back to the Burger Bar again! Deze keer met onze halve klas. Dat was erg spontaan en gezellig. Op de weg terug naar RUVIC (de residence) hebben we nog even boodschapjes gedaan bij de lokale supermercado en nog een Bazar. Zelfs dat was zo leuk! Waarschijnlijk omdat er zoveel leuke, ‘nieuwe’, dingetjes te zien zijn hier.

Bien, dan is het nu echt tijd om deze blog, en daarmee mi día, af te sluiten want ik ben ka-pot. Eerst nog even mijn jelly-pudding opeten want ja, die verkopen ze hier gewoon in de winkel like whut, en dan is het bedtijd voor mij.

Buenas noches y hasta pronto!

Love,

Lisa

+ There are no comments

Add yours