blog Mendie | 6 juni


blog Mendie | 6 juni

Nog een paar weken voordat we allemaal weer kunnen juichen, omdat de zomervakantie dan weer begint. Maar voor nu nog eventjes hard bikkelen voor de laatste tentamens en presentaties. Dit geldt ook voor mij momenteel. Terwijl ik dit schrijf zit ik op zolder met een event management boek mijn tentamen voor te bereiden voor komende week. Mijn naam is Mendie, 19 jaar oud en momenteel nog student aan het ROC in Amsterdam. Over ongeveer zes weken heb ik mijn studie Facilitair Leidinggevende Hospitality en Events afgerond en staat mij de grote stap naar het HBO te wachten.

Ik had niet verwacht dat ik het zo moeilijk zou vinden om een HBO vervolg studie uit te kiezen. De meeste studenten in mijn klas kiezen ervoor om Facility management te gaan studeren en verder te gaan met wat ze de afgelopen twee jaar hebben geleerd. Maar voor mij waren het een leuke twee jaar, waarin ik veel heb mogen leren en waar ik ook heb geleerd dat Facilitair mij niet ligt.

Dan is daar opeens het moment dat je op de websites gaat kijken van hogescholen met alle opleiding mogelijkheden. Voor mij was al duidelijk dat ik verder wild met marketing, dus alle leraren, financiële en recht studies vielen al af. Dan denk je dat de keuze toch snel gemaakt is, maar helaas er bleven nog verschillende opleidingen over, waaronder:

  • Communicatie
  • Media informatie communicatie
  • Commerciële economie
  • International business and languages

Na drie keer de open dag te hebben bezocht van het HVA ben ik dan toch eindelijk tot een conclusie gekomen en heb ik gekozen voor de vervolgstudie Communicatie voltijd!

Maar nu vraag je je vast af, waarom het HVA?
Het HVA heb ik ten eerste gekozen, omdat het in de stad ligt waar ik nu al twee jaar studeer en ik mij hier erg thuis voel. Ik weet nu de weg te vinden en met een reistijd van een halfuur prima te doen!

Ten tweede sprak het gebouw mij heel erg aan. Geen kil en leeg gebouw zoals bij sommige hogescholen, maar een oud gezellig sfeervol klein gebouw.

Ten derde heb ik de studie communicatie vergeleken met de studie communicatie op Inholland. Bij Inholland is de communicatie opleiding veel creatiever. En hoewel ik best een creatief persoon ben houd ik juist erg van theorie. Zoveel mogelijk leren en dan mijn creativiteit toepassen in projecten. Dit is wat de HVA mij kan bieden. Ook de samenwerkingen die het HVA heeft met verschillende

grote bedrijven, waaronder de Hema, spreken mij zeer aan.

En waarom dan de opleiding communicatie ?
Voor mij was meteen al duidelijk dat het een race zou worden tussen de opleiding “media informatie communicatie” of de opleiding “communicatie”. Voordat ik namelijk Facilitair leidinggevende ging studeren heb ik één jarige opleiding commercieel medewerker gevolgd en mijn diploma hier voor behaald. Tijdens deze studie heb ik veel over marketing en sales mogen leren, maar marketing vond ik vele malen leuker dan sales. Dus commerciële economie viel af. Een opleiding in het Engels klinkt reuze interessant, maar ik wilde voornamelijk gewoon les krijgen in het Nederlands, daar voel ik mij veel beter bij. Dus viel “international business and languages”ook af.  Na drie keer naar de open dag te zijn geweest en met mijn huidige mentor te hebben gesproken (en natuurlijk met mijn ouders en vrienden) ben ik tot de conclusie gekomen de opleiding communicatie te kiezen met de reden dat  ik me voornamelijk op marketing ga richten en in mijn specialisaties en minors nog kan kiezen voor een media aspect in mijn opleiding, maar dat ik zo breed mogelijk geschoold wil zijn zodat ik bij verschillende bedrijven kan gaan werken.

Ik hoop jullie zo een beetje goed geïnformeerd te hebben over mijn gemaakte keuze wat betreft een HBO keuze en dat het jou misschien wel kan helpen bij het maken van een keuze. Ik ga in ieder geval nu nog even verder met doorleren om straks eind juni te horen van mijn afdelingsleider dat ik mijn MBO 4 diploma heb gehaald!

Liefs,

Studiejunkie
Mendie

Blog Mendie Hogeschool
Studiejunkie Mendie

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment