Back to school | 22 augustus


Back to school | 22 augustus

Voor de meesten van jullie is het bijna zover. De scholen beginnen weer!
Misschien begin je dit jaar aan je laatste jaar en kan je niet wachten tot je klaar bent met je studie. Misschien begin je wel pas net aan een nieuw avontuur! Dit kan natuurlijk zijn op het mbo, hbo of de universiteit. Misschien kom je van het mbo en ga je nu door naar het hbo of misschien kom je van de middelbare school en ga je naar het eerste mbo- of hbo-jaar. Wellicht ga je wel naar de universiteit. Hoe dan ook, het blijft spannend, een nieuw begin.

Ik weet nog goed dat ik mijn havo-diploma had gehaald. Wat was ik blij! Ein-de-lijk klaar met de middelbare school. Maar hoe anders zou het zijn, daar op het hbo. Gelukkig ging ik samen met een vriendinnetje dezelfde opleiding doen. En gingen andere vriendinnetjes een soort gelijke opleiding doen en zaten we bij elkaar op dezelfde school.

Ook kan ik mij nog goed herinneren dat we met zijn allen een drankje gingen doen om lekker bij te kletsen over onze vakanties. En toen kwam het ter sprake: de introweek. Ik gaf aan dat ik deze wilde overslaan, maar omdat ik ook weer niet de partypooper wilde zijn, en de andere meiden wel de introweek wilden meemaken, besloot ik toch mee te gaan. En dat heb ik geweten. Slapen in een niet-zo-heel waterdichte tent, een lek luchtbed, een groepje waar we na de eerste dag al uit waren gezet, smerige douches en wat allemaal nog meer. Het was een week om nooit te vergeten.

Gelukkig ken ik verhalen van onwijs leuke introweken, en ook al was die van mij misschien niet helemaal geslaagd, het is een goede en leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen! Dus als je aan mij zou vragen: “Zou jij mij aanraden om mee te doen met de introweek?” Is mijn antwoord dan ook: “Ja, zeker maar kijk wel even of je luchtbed niet lek is”. Dat slaapt toch net wat beter.

Liefs,
Kirsten

introweek

+ There are no comments

Add yours