Aan mijn 17-jarige zelf – 3 juli


Aan mijn 17-jarige zelf – 3 juli

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat ik mijn havo-diploma haalde en omdat dat toch wel een soort van mijlpaal is en toch wel het begin van “volwassen” worden, leek het mij leuk om eens terug te denken en een brief te schrijven aan mijn 17-jarige zelf. Met wellicht, hier en daar advies wat ik mezelf dolgraag destijds had willen geven. 😉
Dus bij deze:

Lieve 17-jarige Kirsten,

Je bent geslaagd voor de havo en er staat een heel spannend moment te wachten, je gaat vrijetijdsmanagement studeren op Hogeschool Inholland in Diemen. Natuurlijk is dat spannend, maar gelukkig heb je je vriendinnen die ook in Diemen gaan studeren en vergeet niet dat je heel veel nieuwe vriendinnen gaat leren kennen die over 10 jaar nog steeds een super belangrijke rol gaan spelen in je leven. Het is dan ook belangrijk, om naast al dat studeren ook een beetje te genieten van je studententijd. (Want voor je het weet ben je 27, werk je fulltime, heb je een eigen bedrijf en zou je willen dat je nog zoveel vrije tijd had. -Just saying-.)

Probeer ook eens uit je comfort zone te gaan en dingen te doen die je lastig vindt in plaats van altijd voor de veilige weg te kiezen. Die beren die jij op de weg ziet, kunnen net zo goed troetelbeertjes zijn.

Maar probeer vooral de dingen te doen waar je gelukkig van wordt, maar dan ook écht gelukkig en wring je niet in bochten om een ánder gelukkig te maken. Geluk zit in jezelf en daar heb je niemand anders voor nodig. Dus ga na waar je gelukkig van wordt, met wie je dit geluk wil delen en laat degene die dat niet met jou willen vooral aan de zijlijn staan.

En het aller belangrijkste: Weet dat je alles kan bereiken wat je wil, zolang je er maar écht voor gaat.

De wereld is mooi, met soms hier en daar wat neerslag.

Liefs,
27-jarige Kirsten

+ There are no comments

Add yours